tiistai 23. kesäkuuta 2020

Osa 26: Väärinkohtelija (Paholainen)

KERTAUS

  
  

Camilla halusi päästä kansan suosioon, minkä takia hän piti paljon juhlia. Camilla pakotti myös itsensä ja Pekon olemaan ystävällinen kaikille, vaikkei moinen unelmahommaa ollutkaan. Salaa Camilla hautoi omassa mielessään uusia loistavia suunnitelmia.
Pekko ei puolestaan osannut ymmärtää Camillaa, koska tämä ei kertonut hänelle yhtään suunnitelmistaan. Hämmentyneenä Pekko yritti kuitenkin totella Camillan toivomuksia.
Perheen arkea mullisti myös Nikolas, joka oli mukana juhlinnassa. Pian Nikolaksen taaperoksi kasvamisen jälkeen Camilla huomasi olevansa jälleen raskaana.

Varsinainen osa alkaa nyt. .-->

Paholaisten aamu oli käynnistynyt epämiellyttävällä tavalla Camillan ollessa erityisen kiukkuisella tuulella.
-Pitääkö sen palvelijan olla niin hidas touhuissaan? Eikö se tajua, että minulla on nälkä, eikä minulla ole aikaa istua täällä tekemättä mitään! Camilla karjui.
-Noh, ainakin sinulla on hyvä syy viettää aikaa juuri minun kanssani. Olet viime aikoina ollut niin omissa maailmoissasi, että meinaat unohtaa minut täysin, Pekko selitti yrittäen piristää vaimoaan, tosin sanat saivat Camillan puremaan huultaan entisestään.
-Luuletko minulla olevan aikaa moiseen? Olen sentään raskaana ja nälkäinen! Maailman valloituskin on täysin kesken. Pysy sinä vaan omassa asemassasi ja pois tieltäni! Camilla kivahti. Sanat saivat Pekonkin harmistuneelle mielelle. Mitään sanomatta hän asetti kätensä polvilleen katsellen pöytään. Camillalla oli jälleen huonot päivät meneillään...

Camilla huokaisi palvelijan saapuessa viimeinkin huoneeseen ruokatarjottimen kanssa.
-Mikä maksoi? Ja mitä tuo ruoka luulee olevansa? Camilla kivahti ärtyneenä.
-Pahoittelen, hoidin Nikolasta, sillä hänelläkin oli nälkä, palvelija kertoi.
-Mutta minä olen tärkeämpi kuin joku Nikolas! Minua kuuluu palvella ennen sitä kersaa! Camilla karjaisi.
-Camilla, puhut lapsestamme kuin mistä tahansa kakarasta. Nikolas on arvokas! Pekko puolusti.
-Se ja sama. Ruoka näyttää kamalalta! Missä kaikki tuoreet raaka-aineet ovat? Camilla ärjyi.
-Suokaa anteeksi, muttette ole tuoneet minulle mitään kummoisempia aineksia. Minä teen siitä, mitä tuotte, palvelija vastasi pahoitellen. Camilla huokaisi.
-Annatko sitä ruokaa?! Camilla tiuskaisi yllättäen, minkä jälkeen palvelija alkoi tarjota astiasta.

Palvelijan kadottua Pekko ja Camilla alkoivat pölisemään.
-En vieläkään ymmärrä. Kärsimme itsekin tästä talvijärjestelmästä! Et voi ajatella Jasminaa niin paljon. Meidän on kumottava talvi, vaikka hän pahoittaisikin mielensä, Pekko selitti. Camilla puolestaan purskahti nauruun.
-Luuletko minun ajattelevan Jasminan tunteita, en ikinä! Tämä vaihe vain kuuluu suunnitelmaani. Kaikki alkaa pian olemaan valmista seuraavaan iskuuni, mutta meidän pitää vain olla kärsivällisiä. Onhan tämä rankkaa meillekin, mutta meidän täytyy kestää, Camilla havannoisti.
-Mikset halua ikinä kertoa minulle suunnitelmistasi? Aivan kuin et luottaisi minuun laisinkaan, Pekko harmitteli.
-En vain halua minkään pilaavan suunnitelmaani. Kaikki kääntyy vielä parhain päin, Camilla kertoi Pekon harmitellessa. Ihan kuin hän pilaisi Camillan suunnitelman, niin hänen vaimonsa tuntui ajattelevan.

Pekko meni hetkeksi ulos rauhoittumaan ja pohtimaan, millä tavalla voisi saada Camillan luottamaan jälleen häneen niin kuin ennen. Miettiminen kuitenkin jäi Flora Puskan kävellessä ohitse. Pekko ei jäänyt paikoilleen, vaan meni Camillan tahdon mukaisesti tutustumaan taikapölyläisiin. Ehkä asiat todella olivatkin niin hyvin kuin Camilla väitti. Jos tämä ei vain halunnut puhua asioista, eihän Pekko ketään voi pakottaa avautumaan. Tutustumalla muihin Pekko voisi ainakin osoittaa kuuntelevansa Camillan tahtoa.
-Flora, onpa sinulla kauniit hiukset tänään, oikein hehkuvat! Pekko lateli kehuja.
-Heh, enpä olisi sinustakaan uskonut. Miellyttävää, että sinäkin pidät vaaleanpunaisesta, Flora naurahti.
-Ööh, minä pidän monista väreistä, Pekko totesi hiukan nolona.

Illalla Camilla etsi Pahiksen käsiinsä leikkiäkseen tämän kanssa hetken. Pahis tosiaan osasi rentouttaa Camillaa suurien paineiden alla, ja kisu sai omistajansa iloisemmaksi. Välillä Camilla kertoi jopa suunnitelmistaan Pahikselle, sillä tämä ei varmasti levittelisi juttuja eteenpäin. Camilla ei tuntenut tarvetta selittää mitään Pekolle. Ei sitä koskaan tiedä, kuka juoruilijaksi oikein ryhtyisi. Siksi Camilla näki paremmaksi pitää keskustelut vain hänen ja Pahiksen välisenä.

Jälleen Pahis sai ylimääräistä energiaa oltuaan omistajansa syleilyssä. Camillalla oli nimittäin tapana siirtää osa ärsytyksestään Pahikselle. Se oli Camillan kannalta hyvä taito. Muuten hän olisi varmaankin räjähtänyt joutuessaan olemaan niin kiltti kaikille. Ylimääräiset energiansa Pahis kulutti mielenkiintoisen näköisessä seinäkiipeilyssään.

Nikolaksen taapero-aika läheni loppuaan, mutta poju ei ollut siitä moksiskaan. Päivät pitkät poika leikki taaperon leluilla yksinään. Ei häntä käynyt kukaan muu kuin palvelija katsomassa. Pekko ei koskaan ollut erityisemmin pitänyt lapsista, ja Camillakin oli unohtanut Nikolaksen opetettuaan tälle välttämättömimmät asiat, kuten kävelyn ja puhumisen. Camillaa ei vain kiinnostanut "turha" lapsi. Hän odotti perijän syntymää, ja kouluttaisi tästä sitten kunnollisen Paholaisen! Kurjanoloisesta taaperuudestaan huolimatta Nikolas oli oikein iloinen poika. Hän ei tiennyt paremmasta, rakastavista vanhemmista, jolloin ei myöskään osannut kaivata niitä.

Kului jonkun aikaa, ja pieni Nikolas ei enää olekaan niin pieni. Kuva hänestä. .-)

Nikolas sai yläkerrasta itselleen ison huoneen, jonne mahtui vaikka mitä kivaa!

Camilla patisti Nikolaksen opiskelemaan. Hänelle oli tärkeää, että hänen lapsensa olisivat hyvin koulutettuja, jotta voisivat paremmin kilpailla Pilvilinnojen kanssa. Nikolaksesta kirjojen lukeminen oli ihan hauskaakin välillä, kunhan sai huvitellakin. Pojalla ei ollut ketään kavereita, joten kirjat olivat hänelle kuin ystäviä. Nikolas odotti kovasti koulun alkua, sillä hän uskoi saavansa sieltä uusia kavereita.

Aamulla aikaisin Pekon jäädessä vielä nukkumaan Camilla ja Nikolas söivät yhdessä aamiaista. Camilla ei paljoa viitsinyt puhua pojalleen miettiessään vaan omaa vallankumoustaan, eikä Nikolaskaan pahemmin suutaan avannut. Kummankin yllätykseksi Camilla kuitenkin avasi suunsa, ja Nikolas nosti katseensa äitiinsä.
-Syöhän ripeämmin! Silloin ehdit opiskella enemmän, Camilla sanoi tomerasti.
-Mutta... minä opiskelin jo eilen, Nikolas puolustautui melko vaisusti. Ei hän uskaltanut pistää äidilleen vastaan rajusti.
-Opiskelet sitten lisää! Ei maailmassa pärjää tyhmänä ja tietämättömänä! Camilla karjaisi raivokkaasti takaisin.
Siihen keskustelu sitten jäikin. Nikolas siirsi katseensa jälleen ruoka-annokseensa Camillan siirtyessä omiin ajatuksiinsa. Nikolas seurasi äitinsä siirtymistä jälleen syvään ajatusmaailmaan. Sen näki tämän ilmeistä. Nikolasta harmitti, sillä ainut asia, jonka hänen äitinsä hänelle sanoi, oli patistelu opiskeluun.

Eihän Nikolaksen sitten muuta auttanut tehdäkään. Hänen oli pakko vain opiskella. Nikolas ei halunnut jäädä jälleen äitinsä vihan kohteeksi. Kirjat muuttuivat sivu sivulta koko ajan tylsemmäksi. Mitä enemmän Nikolas sai luetuksi, sen kurjemmaksi puuha muuttui. Ei ollut mukavaa, kun jostain asiasta tehtiin pakkopullaa. Nikolas ei edes pystynyt ymmärtämään, miten hän eilen oli pystynyt opiskelemaan vapaaehtoisesti. Vaikka poika näytti opiskelevan, hän todellisuudessa teki kaikkea muuta. Nikolas näki sivusilmällä Camillan soittelevan kavereilleen kutsuen nämä kylään. Camilla aikoi pitää jonkin sortin bileet, eikä Nikolas saisi osallistua niihin, vaikka hänen ikäistäänkin väkeä olisi taatusti tulossa paikalle. Nikolas ei uskaltanut edes kysyä. Hän suorastaan pelkäsi Camillan raivokasta ääntä. Hänen ei auttanut kuin alistua ja katsella haikein mielin vieraiden vyöryessä sisälle.

Myös toiset saivat päänvaivaa Camillan määräyksistä. Kun Camilla järjesti juhlat ja kutsui väkeä niihin, oli kaikkien automaattisesti tultava, muuten luvassa oli onnettomat ajat.
-Voin niin pahoin, onko minun aivan pakko? Heikottaa, Aurora valitti syystäkin. Hän tunsi kylmyyttä ja vapinaa. Häntä huimasi ja pyörrytti, pääkin särki kovaan tahtiin.
-Pakko, kurja sanoa. Et taatusti halua nähdä Camillaa vihaisena. Voisinhan tietenkin yrittää ylipuhua hänet. Pidän sinusta kuitenkin huolta joka tapauksessa, James vastasi.
-Ihanaa, mutta tuntuu, että voisin pyörtyä tähän paikkaan. Naamanikin on varmaan hirvittävän kalpea. En kehtaa edes näyttäytyä, Aurora noloili.
-Noh, mennään vaan sisään ja pidetään hauskaa! Hyvin se menee, James kehotti.
Aurora hymähti hetkeksi pystymättä olemaan aurinkoinen pidempään. Hän ei tahtonut uskoa Jamesin sanoja.

James arveli kuitenkin oikein. Heidän päästyään sisälle ja bileiden viettoon helpotti vähäsen myös Auroran huonovointisuus. Camilla oli kiltteyttään asentanut huoneeseen lämpöpatterin Auroraa varten, Jääpuikkoja Camilla nimittäin ei kutsunut. Camilla oli osannutkin ennustaa Auroran voimien heikkenevän rajuun tahtiin ilmaston viiletessä. Sen hän oli saanut selville yhdistellessään Sunien suvusta kertovia kirjoja. Hiljaa itsekseen Camilla naureskeli, kaikki etenisi suunnitelmien mukaan. Kukaan vieraista ei kuitenkaan huomannut Camillan viekasta virnistystä. Kaikki naureskelivat Hauen kehnoille soittotaidoille tai omille keskusteluilleen.

Camilla siirtyi pois bilemeiningistä viihdyttämään vasta saapuneita vieraita, jotta nämä tuntisivat olonsa kotoisaksi. Rankkaahan tekohymyn ylläpito Camillalle oli, mutta ajatellessaan mahtavan suunnitelmansa toteutusta, hymy, häijy sellainen, levisi naisen huulille. Vieraita suorastaan tulvi sisään ovesta. Camilla oli varmistanut, ettei kukaan jäisi pois hänen järjestämistään juhlista - paitsi Pilvilinnat. Heidät Camilla jätti tarkoituksella kutsumatta. Vieraita vastaanottaessaan Camilla jäi jutustelemaan Päivi Paljulan kanssa.
-Meille syntyi ihania kissanpentuja, ja mä leikin niiden kanssa joka päivä, Päivi selitti innoissaan.

-Ihanko totta? Camilla kysyi kiinnostuneena. Hänen päässään alkoi raksuttaa muistelmansa Pahiksen pentu -ajatuksesta.
-Joo, niiden nimet on Illi ja Olli. Sitten kun ne kasvaa, minä aion opettaa niille kaikkia hienoja temppuja, ja niistä tulee kuuluisia, Päivi kertoi huimista suunnitelmistaan. Camilla nyökkäili tytön kertomukselle. Oikeasti hän ei edes kuunnellut sitä, vaan suunnitteli päänsä sisällä orastavaa ideaansa.
-Voisitko viedä minut vanhempiesi puheille, minulla olisi asiaa heille, Camilla pyysi.

Päivi löysi ensimmäisenä äitinsä ja kiikutti tämän Camillan luo. Jessica oli hiukan hämillään tyttärensä ilmoitettua, että Camilla halusi jutella hänen kanssaan. Ihmettelylle ei kuitenkaan ollut aikaa, vaan oli toteltava Camillan tahtoa.
-Tyttärenne kertoi, että teidän talossanne on syntynyt kissanpentuja. Pitääkö se paikkansa? Camilla tiedusteli.

-Kyllä asia niin on, Jessica vahvisti kummastellen hieman. Mistä Camilla moisen puheenaiheen vetäisi?
-Olen suunnitellut Pahis-kissalleni suvunjatketta, ja ajattelin heti kuullessani teidän kissoistanne, että siinä olisi oiva puoliso Pahikselle! Camilla hihkaisi. Jessica oli hiukan kummissaan Camillan ehdotuksesta, mutta päätti heti suostua siihen. Ensinnäkin siksi, että saisi varmasti paremmat välit Camillaan, eikä heille tarvitsisi aina antaa niin paljon satoja. Toinen syy suostumukseen oli, ettei Jessica ollut mikään kissafani, ja hän luopui mielellään yhdestä karvaläjästä. Tuskin muilla perheenjäsenillä olisi mitään asiaa vastaan.

Päivi ei tiennyt mitään äitinsä ja Camillan sopimuksesta, koska hän oli kyllästynyt aikuisten keskusteluun. Tyttö oli siirtynyt pelaamaan shakkia veljensä Eemelin seuraan. Päivi ei tuntenut veljeään kovin hyvin. He näkivät harvoin, sillä Eemeli asui Puskilla. Nyt oli kuitenkin hyvä tilaisuus tutustua sukulaisiin, sen keksivät myös Sami ja Eetu. Sami oli todella kiinnostunut lapsenlapsensa kuulumisista. Eemeli vilkuili jatkuvasti taakseen varmistaakseen, ettei Sami kyselisi liikaa Eetun toisten isovanhempien Paulan ja Paavon kuolemasta. Se oli ollut erittäin kova paikka pienelle pojalle.

-Sun vuoro! Päivi karjaisi, minkä jälkeen Eemeli kääntyi pikkusiskonsa puoleen.
-Sanoitko jotain? Anteeksi, minä olin ajatuksissani.
-Olen varmaan sata kertaa ilmoittanut, että on sinun vuorosi siirtää nappulaa, Päivi huokasi kädet puuskassa näyttäen ärtyneeltä. Tytön mielestä Eemeli oli todella tylsää seuraa, eikä häntä häirinnyt ollenkaan, ettei Eemeli asunut saman katon alla.
Pekko ei jaksanut rupatella vieraiden kanssa. Hänestä oli puuduttavan tylsää jauhaa tavisten ongelmista, miten talvi oli niiiiin rankkaa aikaa pelloilla. Suurin osa ylemmistäkin tyypeistä valitti talvesta, Sunit varsinkin. Pitääkseen Camillan tyytyväisenä päätti Pekko järjestää vieraille ohjelmaa magnehytkyttimensä kanssa. Hyvän kuntonsa ansiosta mies taipui monenlaisiin asentoihin, ja katsojat olivat aivan ihmeissään. Jokaisen esityksen jälkeen Pekko sai raikuvat aplodit.

Ei Pekko kuitenkaan koko päivää jaksanut pyöriä. Huono-olohan siitä pitemmän päälle tuli. Pekon hylättyä hytkyttimensä päätti Esko mennä kokeilemaan erikoista vempelettä. Ehla seurasi kiinnostuneesti miehensä touhuja, kun muu yleisö lähti omiin leikkeihinsä. Esko ei ehtinyt kovin kauaa kieppumaan, kun vauhti meni liian lujaksi. Hänen otteensa irtosi kiinnipitokahvoista, ja pää iskeytyi todella kivuliaasti turvaverkkoa vasten. Hyvä kun ei mennyt koko pää läpi. .--s


Ehla tuijotti vieläkin Eskoa tämän noustessa seisaalleen.
-Mitäs töllötät? Onko pakko olla tuollainen kyylä? Ei kukaan pysty pitämään laitteesta kiinni juuri sinun kaltaisesi ällötyksen katsellessa! Miettisit sitä! Löyhkäätkin vielä niin pahalle, että siinä viimeistään jokainen tippuu. Tahallaan pilaat aina kaiken! Esko karjui raivoissaan Ehlalle, joka katseli rauhallisena ja tyynenä vieressä taaskaan mitään sanomatta.
-Sanoisit joskus edes jotain! Tuo hiljaisuutesi yököttää! Esko karjaisi, minkä tehtyään hän lähti kävelemään vihaisesti pois.

Ehla tietysti seurasi Eskoa, mistä mies raivostui.
-Pysy minusta kaukana! Esko kivahti.
Tällä kertaa Ehla kuitenkin totteli Eskon helpotukseksi mennen tutkimaan bassoa soittavan Jamesin rahakulhoa. Ehla otti sen täysin hyppysiinsä jääden ihailemaan seteleitä. James katseli hiukan ihmeissään, mutta päätti kuitenkin antaa Ehlan ihailla. Aurora sen sijaan tunsi kovaa heikkoutta, eikä meinannut pysyä ollenkaan jaloillaan.
-Koska lähdemme kotiin, James? Aurora kysyi melkein itkien.
Esko sen sijaan oli hymysuilla Hauen saapuessa juttelemaan hänelle.

Sillä välin Camilla piti toisella puolella huonetta oleskelevien kanssa juttua yllä. Camilla kuunteli Aamun hehkutusta kyllästymiseen asti.
-Minä ja Johannes olemme niin onnellisina yhdessä. Meillä on sama aaltopituus ja yhtä rakastava tunne toisiamme kohtaan. Vielä pikkutyttönä en olisi uskonut kokevani tällaista onnea... Aamu selitti silmät kiillellen innostuksesta.
Camilla yritti näyttää kiinnostuneelta, mutta häntä ärsytti Aamun onnellisuus. Pohtiessaan hetken Camilla keksi hienon oivalluksen, jolla tuhoaisi toisten onnen. Camilla kaivoi salaisesta taskustaan hiukkasen pahuuspulveria ja huomaamatta sujautti ne Aamun tukkaan. Samassa Aamu lopetti puheensa jääden kummastelemaan.

Camilla otti vapaudesta ilon irti mennen juttelemaan taas uudelle henkilölle.
-Voi, Camilla, mukava nähdä! Hassua, teistä onkin tullut kovin ystävällinen! Olen niin iloinen, että olet tehnyt elämänmuunnoksen parempaan suuntaan! Flora hehkutti.
Camilla puri huultaan, mutta päätti olla mukana puheissa.
-Toki, jätin pahuuden menneisiin. Nyt haluan keskittyä vain ja ainoastaan teidän vähempi- ja miksei rikkaampi osaisten onnen parantamiseen. Mikäs sen mainiompi suunnitelma! Camilla naurahti vähän liiankin kiltillä äänellä.
-Meidän satomme kun eivät kovin nopeaan tahtiin ole vieläkään tuloillaan tämän onnettoman talven vuoksi, kai ymmärrätte? Flora kysyi.
-Tietenkin, Camilla vastasi heti.
-Hassua, Pilvilinnatkaan eivät ymmärtäneet, vaikka heidän pitäisi juuri tajuta kaupunkilaisten onnettomat olot, Flora kummasteli, mikä sai Camillan vieläkin viekkaampaan ilmeeseen.

Camilla kierteli talossaan Floran kanssa käydyn keskustelun jälkeen ja lopulta näki Jamesin aivan yksinään porealtaalla.
-Minne Auroran jätit? Camilla tiuskaisi.
-Ööh... hän lähti kotiin. Aurora on ollut viime aikoina sairas, eikä hän millään jaksanut jäädä tänne, James sanoi hieman ääni väristen. Camilla huomasi Jamesin pelkäävän häntä, mikä sai naisen nauramaan mielessään, mutta olemaan täysin vakavana ulospäin.
-Ei yhtään haittaa, tietenkin ymmärrän. Jo on kummaa, etteivät Pilvilinnat hanki kesää takaisin Taikapölyyn. Heidänhän pitäisi olla niin ylivoimaisia, Camilla huomautti.
-Olen pyytänyt moista, mutteivat he tiedä mitään konstia, James harmitteli.

Camilla astui Jamesin lähelle painaen päänsä tämän korvan juurelle.
-Entä jos sanon tietäväni tavan, jolla kesän saisi takaisin? Camilla kuiskasi.
-Niinkö! Minkä? James karjaisi oitis.

-Hiljaa! Jos haluat minun auttavan sinua, pidät pikkuisen suusi täysin supussa. Et kerro tästä kenellekään, Et edes Auroralle! Camilla asetti ehdon.
-Mitä vain tahdotte, kunhan saamme kesän takaisin! James aneli.
-Lupaat siis suostua kaikkiin ehdotuksiini, vaikka ne tuntuisivatkin alussa oudoille. Lupaan tuoda teille kesän takaisin, kunhan sen aika koittaa, Camilla selitti.
-Lupaan, lupaan! Luotan sinuun, tuo kesä nopeasti takaisin! James pyysi.
Sillä välin Camillan antama pahuuspulveri oli myllertänyt Aamun pään aivan sekaisin.
-Moi kultsimussu! Sä oot niin ihana ja täydellinen, nami! Aamu karjaisi iskien sormensa Hauen takamukseen.
-Uih! Kiva tietää! Hehheh, Hauki hihitteli tyttömäisenä.
Esko taas katseli sivusta kateellisena. Kaikki muut tuntuivat saavan kenet vain tahtoivat, paitsi hän. Eskolle oli luvattu ikuinen rangaistus olla naimisissa Ehlan kanssa. Esko haluaisi olla niin hyvä mies jollekin oikeasti rakkaalleen.

-Ah, Aamu! Me ollaan näköjään sitten pari! Hauki huudahti onnessaan.
-Tietty! Aamu hihkaisi.
-Mä tiesinkin, ettet sä kestäisi sitä Johannesta ikuisuuksiin. Tietäisit, miten onnellinen ja ihana olo mulla nyt on! Hauki huudahti.

Yllättäen Aamun ilme muuttui flirttailevasta myrtsin apeaksi. Hän kiskaisi kätensä takaisin ja tokaisi:
-Äh, en tajua, miten noin teinkään! Anteeksi, Aamu huudahti kauhuissaan.
-Taidan olla vain niin kuumaa kamaa, ettet pysy pitämään käsiäsi irti minusta, Hauki hihitteli.
-Unohda äskeinen! Minä olen onnellinen Johanneksen kanssa! Tästä ei sitten puhuta, Aamu huudahti ja lähti juoksemaan pois Hauen luota. Hauki jäi tuijottamaan ihmeissään. Hän tunsi olonsa niin huijatuksi ja hyväksikäytetyksi. Hauki ei ymmärtänyt Aamua. Miten tuollaisen vahingon pystyi edes tekemään?

Camilla seurasi syrjäsilmällä äskeistä teinien kohellusta hihitellen samalla. Pahuuspulveri toimi aina. Se sai kenet tahansa tekemään pieniä kepposia tai käyttäytymään epänormaalilla tavalla. Camilla toivoi saavansa Aamun ja Johanneksen välit poikki. Varmasti juorut kulkisivat Pilvilinnojenkin korviin. Kyllähän kaikki tiesivät Taikapölyssä, että Aamu ja Johannes ovat pari. Camilla näki yksinään seisovan Meri Merithaimenen ja päätti mennä piristämääntätä tanssilla.
-Talvessa on kyllä yksi ihan kivakin asia. Saan olla ilman pyrstöä, ja käy tanssiminenkin kätevämmin! Mutta se on niin pieni hyöty. Mieluummin kyllä saisi tämä kylmä kausi mennä menojaan. Camilla nyökkäili Merin jutuille ja ohimennen sanoi jotain kesän palauttamisesta.

Viimein tuli ilta, ja vieraat yksi toisensa jälkeen poistuivat Paholaisten linnakkeesta. Camilla oli niin voipunut koko päivän kilttinä olemisesta, että hänen oli pakko loikoilla rentouttavassa porealtaassaan, mikä paransi aina mieltä. Rankasta päivästä huolimatta Camilla oli innoissaan. Hänen suunnitemansa eteni koko ajan, hitaasti mutta varmasti.
Samassa Pekko saapui paikalle huolestunut ilme kasvoillaan. Camilla arvasi, että miehellä oli jotain asiaa ja nousi vedestä.
-Onko sinun nyt turvallista olla siellä porealtaassa. Raskaana olevathan eivät saisi niin tehdä, Pekko huomautti.
-Pöh! Se on tavis-simien keksimä sääntö. Poreallaskylpy rentoittaa myös vauvaa. Sitä paitsi, itselläsikin on uikkari päällä, Camilla huomautti.
-Niin, no, ajattelin tulla seuraksesi, jos se vain sopii? Pekko hymyili. Camilla ei vastannut, tarttui vain miestään kädestä kiskaisten tämän perässään porealtaaseen.

Nikolas huomasi vanhepiensa menneen porealtaalle ja arveli, etteivät he heti palaa sieltä. Niinpä poika päätti livistää opiskeluvelvollisuuksistaan ja pitää hetken huvitteluaikaa. Koko päivän hän oli joutunut katsemaan vierestä, miten juhlavierailla oli hauskaa, ja hän oli joutunut vain opiskelemaan. Nikolas etsi Pahis-kisun käsiinsä, ja rämän löydettyään alkoi silitellä ja heitellä sitä miten sattui. Pahis ei ollut moksiskaan. Se oli tottunut koviin otteisiin. Camilla kun ei pahimpina päivinä ollut mikään helläkäsinen...

Mielekästä puuhaa tehdessä ei huomannut ajan kulua, ja Nikolas havahtui huomatessaan Camillan seisovan takanaan. Pahis oli pudota säikähdyksestä pojan otteesta, mutta onneksi se pääsi kuitenkin turvallisesti jaloilleen maankamaralle.
-Minähän olen sanonut, että sinun on opiskeltava! Mitä tämä tarkoittaa? Camilla karjaisi pelottavalla äänellä.
-Minä pidin ihan hetken tauon vain, Nikolas yritti puolustella, mutta Camilla ohjasi pojan takaisin kirjojen pariin.

Seuraavana aamuna Pekko ja Camilla olivat heränneet syömään. Tunnelma oli jollain tapaa jännittynyt ja kireä. Pekko olisi halunnut puhua Camillan kanssa jostakin, mutta Camilla näytti elävän täysin omissa maailmoissaan, oli ollut jo muutaman päivän ajan.
-Liiteletkö omissa pilvilinnoissasi? Pekko kysäisi.
-Mietin ihan vain, miten pääsisin niistä oikeista Pilvilinnoista eroon. Ratkaisu on jo käsillä. Kohta kaikki on minun! Camilla hehetteli.
-Kerro! Pekko huudahti.
-Olen sanonut ainakin sata kertaa, etten kerro sinulle mitään! Vaikka odotukseni ovat korkealla, ei silti kannata olla liian itsevarma, Camilla kivahti. Parin ylle laskeutui jälleen hiljaisuus.

-Missä Nikolas muuten on? Miksei hän syö kanssamme? Pekko kyseli jälleen pienen tauon jälkeen.
-Pistin sen pennun opiskelemaan. Mokoma laiskalaama, sain sen kiinni itse teossa laiskottelusta eilen! Saa opiskella rangaistukseksi kaikki ruoka-ajat. Eiköhän ala oppia opiskelun tärkeydestä. Saammepa me sitten ainakin enemmän ruokaa, kun se kersa ei ole ahmimassa. Näillä hetkillä ruokakin on vähissä nimittäin. Olin liian antelias surkeille alamaisille suunnitelmani tähden, Camilla selitti livistäen jossain vaiheessa Pekon kysymykseltä.
-Eikö moinen ole vähän turhan kova rangaistus? Eihän nälkäisenä jaksa opiskella, eikä hän niin paljon edes syö varmaankaan, Pekko huomautti.
-Hiljaa! Puheesi inhottaa minua. Ole kokonaan puhumatta, jos olet noin näsäviisas! Camilla kivahti.
Pekko huokaisi. Viime aikoina Camilla oli ollut erityisen ärtyisä jopa omalle perheelleen. Toivon mukaan kaikki muuttuisi pian parempaan suuntaan suunnitelman toteutuessa.
Kun Pekko sai syötyä tarpeeksi jaksaakseen, hän päätti pitää joka aamuisensa jooga-tuokionsa. Camilla sen sijaan jäi syömään vielä toisenkin lautasellisen soppaa. Olisi Pekollekin lisää maistunut, muttei hän viitsinyt jäädä pöytään pidemmäksi ajaksi ruoanpuutteen vuoksi. Joogatessaan Pekon mieli rauhottui. Kestäisipä hän ainakin paremmin Camillan kiukuttelua.

Nikolas sen sijaan oli karannut jälleen opiskelun "riemusta" nähdessään ikkunasta linnan ohi kulkevan mukavan oloisen tyttösen. Nikolas juoksi Neri Merithaimeneksi esiintyneen tytön kiinni, ja lapset alkoivat tutustua. Neri oli tosi rento ja nauroi lähes jokaiselle Nikolaksen sanomalle asialle. Poikaa ihmetytti, miten jossain oli opetettu lapset niin erilaisiksi, mitä heillä Paholaisten kodissa. Opiskelumäärällä tai millään muullakaan ei ollut väliä. Neri opetti mielellään Nikolakselle nuorena oppimansa leikin, joka oli Nikolaksesta todella kiva! Poika ei edes tiennyt, että jonkun simin kanssa voi olla niin hauskaa!

Kaikki kiva ja mukava loppuu kuitenkin ajallaan. Varsinkin, jos se on Camillasta kiinni. Camilla oli suunnitelmiensa ohessa kierrellyt taloa, eikä yllättäen ollut nähnytkään Nikolasta enää oppikirjojensa parista. Kiivauden ja raivokkuuden huomasi Camillan vihaa tihkuvista askelista pojan löydyttyä viimein pihalta, vieläpä leikkimästä.
-Nikolas! Senkin tottelematon pikkukakara! Miksi löydän sinut leikkimästä hirv... öh, mukavan tyttösen kanssa pihalla, kun sinun oli määrä opiskella? Camilla karjui.
-Pidin vain pientä taukoa, Nikolas vastasi hiljaa.
-Ehkä on parempi, että kumpikin ryhdytte omiin puuhiinne. Merithaimenen tyttö kotiinsa, ja sinä ryhdyt opiskelemaan, jos enää koskaan tahdot ruokaa saada! Camilla huudahti.

-Joo, Nikolas lupasi tietämättä ollenkaan, milloin seuraava kerta tulisi olemaankaan.
Neri kurkkasi välillä taakseen ja seurasi Nikolaksen kapuamista portaita ylös vihaisen ja ankaran äitinsä luo. Neri ei osannut kuvitella ystävänsä kokemuksia. Itsellään Nerillä oli ihana ja rakastava perhe. Kaikkein oudoimmaksi jutun oli tehnyt, ettei Neri ollut koskaan nähnyt Camillaa niin vihaisena kuin äsken, vaikka olikin Paholaisten juhlissa nähnyt Camillankin. Juhlissa tämä oli hymyillyt ja kertonut hauskoja juttuja. Silti niin muuttunut ja uuden elämänsä aloittanut hyvis-Camilla kohteli poikaansa aivan toisella tavalla. Neri hokasi jonkin olevan pahemman kerran pielessä, muttei kokenut suurta mielenkiintoa ruveta selvittelemään asioita, joten hän päätti antaa kaiken vain olla.

-Löysin samalla kierrellessäni talossa huoneestasi tekemättömät läksytehtävät! Miten olit saattanut jättää ne tekemättä, senkin tyhmä lapsi! Camilla luennoi näyttäessään kirjoja.
-Anteeksi, minä... minä en osannut tehdä niitä, Nikolas koitti keksiä jotain selittelyksi kelpaavaa. Kyllä hän osaisi tehdä ne perehdyttyään ensin, mutta suoraan sanottuna poikaa ei yhtään huvittanut edes yrittää. Hän oli saanut niin tarpeekseen opiskelusta.
-Ei ihmekään, ettet osaa, kun et opiskele! Nytkin vain jonkun huononlaisen ystäväaineksen kanssa leikit! Nyt heti nenä kiinni kirjoihin, ja rangaistukseksi saat tehdä ne täällä pihalla kylmässä! Sisälle ei ole asiaa niin pitkään kuin niitä ei ole tehtyinä, Camilla huusi.

Yllättäen yö pimeni Nikolaksen noustessa läksykirjojensa parista.
-Mutta äiti, minä en pysty opiskelemaan niin pitkään. Haluaisin välillä leikkiä ja tehdä elämästä elämisen arvoisen. Olisiko se liikaa pyydetty? Nikolas kysyi ääni väristen.
-Elämä ei ole muuta kuin tuskaa ja raatamista. Sinun tulisi jo oppia se! Maahan kirjojen luo! Camilla komensi.
Nikolas vilkaisi vielä kerran Camillaa, jonka silmät kiiluivat raivosta. Hiljalleen Nikolas istahti takaisin istualleen ajatellen katkerana:
-Sinä et ole minun äitini. En kutsu sinua enää äidikseni. Olet vain onneni tiellä, enkä voi paeta. Tulet pilaamaan elämäni, tiedän sen jo nyt.

Saatuaan läksynsä valmiiksi Nikolas saapui opiskeluhuoneeseen sormeet kohmeessa. Ne ihan tärisivät hampaiden kalisun tahdissa kylmyydestä. Ilma viileni aina iltaan päin jäätäväksi, eikä kukaan halunnut olla silloin ulkona kuin vain pakon edessä. Nikolaksen katse oli surullinen ja lohduton, tätä hän ei halunnut! Silti hän alisti mielensä Camillan tahtoon ja meni opiskelemaan. Nikolas ei jaksaisi kuunnella enää ainuttakaan moittivaa lausetta.

Nikolas ei ollut huomannut edes isäänsä, joka oli tullut pitämään hauskaa keikkuvaan laitteeseen.
-Pojuseni, tulisit sinäkin vain hulluttelemaan välilla, Pekko ehdotti. Nikolas huokasi raskaasti.
-Tulisin, muttei Camilla anna. Hän panee minut opiskelemaan, haukkuu puhki ja jättää kokonaan ruokkimatta. Luulet minun silti olevan yhtä kepeällä tuulella kuin sinä, väärässä olet, Nikolas vuodatti.
-Jos haluat saada minut yhtään paremmalle mielelle, mene puhumaan sille akalle järkeä. Tämä ei ole reilua. Ketään ikäistäni ei kohdella näin epäreilusti! Nikolas perusteli.

Pekko huokaisi harmistuneesti ja tuli istumaan poikansa viereen.
-Opiskellaan sitten yhdessä. Kyllä tilanne tästä ajan myötä rauhoittuu, sano minun sanoneen. Nyt Camillalla on vain niin monta rautaa tulessa samaan aikaan, että hän saattaa käyttäytyä meitä muita kohtaan hieman epäreilusti. Kaikki on kuitenkin vain väliaikaista. Kunhan Camilla saa vuosiensa suunnitelmat toteutettua, hän rauhoittuu, ja kaikki on pian hyvin, Pekko selitti.
-Onkohan näin? Nikolas kysäisi epäilevästi.
-On, on. Luota minuun, Pekko pyysi, mutta Nikolas vain irvisteli. Oli hänelläkin isä. Keksii vain perusteluja ja sulkee pois kaikki ongelmat. Isä ei voinut puolustaa edes omaa lastaan kamalalta äidiltään.

Seuraavana päivänä Nikolaksen ollessa koulussa Pekko ja Camilla olivat syömässä. Jääkaapissa ei ollut enää muuta kuin vanhojen ruokien jämiä, joista kumpikin oli valinnut mieleisensä annoksen. Camilla kävi istumaan vakiopaikalleen, pöydän päätyyn. Pekko ei ollut varma Camillan mielentilasta, minkä vuoksi hän jätti vähän hajurakoa istumalla kauemmas Camillasta. Vaikka Pekko oli päättänyt olla mainitsematta vaimolleen Nikolaksen tuskista, hän kuitenkin otti asian puheeksi. Tilanne ei voisi jatkua näin.
-Kohtelet Nikolasta aivan liian ankarasti, Pekko aloitti keskustelua, mutta Camilla keskeytti hänet.
-Tietäisit vaan, miten minun äitini kohteli minua ja sisaruksiani. Elämä oli yhtä painajaista, mutta ilman rakkaan äitini neuvoja en varmaankaan olisi pärjännyt. Usko pois, Nikolas tulee vielä kiittämään minua, Camilla sanoi, minkä jälkeen huoneeseen laskeutui hiljaisuus.

Muutaman viikon päästä Camilla joutui heräämään keskellä yötä koviin vatsavaivoihin. Kesti hetken tajuta, että kyse oli syyntyvästä vauvasta. Camilla yritti hoiperrella kohti palvelijan huonetta, muttei hän saanut astuttua kuin pari askelta. Synnytys tapahtuisi siinä, Camilla ei pystynyt enää liikkumaan. Tuskaiset huudot kaikuivat talossa Camillan yrittäesä saada palvelijan apuun. Pekon äänekäs kuorsaus haittasi, ja siitä tuli kova melu.

Niin sai Camilla pärjätä yksin. Juuri vauvan putkahtaessa maailmaan Pekkokin heräsi. Camilla tutkaili tarkasti kuopustaan, ja hänen suustaan pääsi kirkaisu, joka nosti Pekon ihokarvatkin pystyyn. Mies oli varma, että pian tapahtuisi jotain kamalaa.

Kyse oli kuitenkin ollut Camillan ilonkirkauksesta. Perijä oli viimein syntynyt! Camilla hymyili tyytyväisenä huomatessaan vauvan perineen hänen kasvonpiirteensä. Ne olivat suvun ylpeys.
-Sinusta tulee täydellinen perijä, minä pidän siitä huolen! Annan nimeksesi Nina, Camilla kuiski suunnitelmiaan vauvan korvaan.

Palvelijakin saapui viimein paikalle. Camilla oli niin onnessaan vauvastaan, ettei tajunnut motkottaa myöhästelystä. Palvelija pohti, miten kävisi, kun Camilla huomaisi Pekon vain nukkuvan, vaikka toinen oli kokenut äsken rankan synnytyksen. Camilla tuntui kyllä olevan niin iloisella tuulella, että tuskin Pekko kovia huutoja saisi.

Tässä vähän parempi kuva Ninasta, joka peri tismalleen samat värit kuin Nikolaskin.

Pian Ninan syntymän jälkeen Camilla kutsui pitkästä aikaa hyvän ystävänsä Jasminan vierailulle. Camilla ei nimittäin voinut pyytää Jasminaa juhliinsa, sillä siellä olisi vaarana, että joku möläyttäisi Camillan lupailleen Taikapölyn lämpenemistä. Jasmina ei varmasti olisi mielissään moisesta tiedosta, ja se pilaisi koko Camillan suunnitelman. Nyt kuitenkin oli hyvä syy kutsua Jasmina kylään. Olisi sovittava avioliittoasioita.

-Sinusta ei olekaan pitkään aikaan kuulunut, Jasmina totesi.
-Minulla on ollut vähän kiireitä, mutta minun oli pakko kutsua sinut käymään. Paholaisten perijä on syntynyt! Camilla julisti. Jasmina onnitteli ystäväänsä, ja naiset alkoivat heti pohtia lastensa parittamista.
-Lumiana ja Nikolas ovat selvä pari, mutta Ninalla on kaksikin vaihtoehtoa, Julius tai Justus, Jasmina pohti.
-Hmm, mietitään sitä myöhemmin. Haluan tulla katsomaan poikiasi ja valita paremman heistä Ninalle mieheksi, Camilla selitti.

Camilla ja Jasmina jatkoivat matkaansa sisälle shakkipöydän äärelle. Heidän keskustelunsa pyöri pääasiassa edelleen lasten naittamisten kanssa.
-Julius ja Justus ovat molemmat niin herttaisia, kilttejä ja ystävällisiä! Jasmina selitti silmät hehkuen. Camilla ei voinut olla pyörittelemättä silmiään. Sellaisen puolison hänen perijätyttönsä viimeisenä tarvitsisi...
-Onneksi se on helposti hoidettu pois salaisella Paholais-juomalla, Camilla naurahti. Loput Jasminan selittelyistä menivätkin hiukan ohi Camillan kuvitellessa jomman kumman Jasminan pojan pahan vallassa.

Eräs häiriötekijä sai Camillan kuitenkin heräämään ajatuksistaan. Nikolas oli juossut heidän pelipöytänsä viereen ja ruvennut huutamaan jotakin.
-Nikolas! Onko sinun aivan pakko tulla selittämään jotain turhaa. Olisit siivosti edes vieraiden edessä, vaikka normaalisti oletkin kauhukakara! Mene tekemään läksysi ja jätä meidät rauhaan. Minä ja Jasmina puhumme sentään tärkeistä asioista, jotka eivät sinulle kuulu, Camilla ärjyi ärsysti.
-Tulin vain näyttämään nappiin mennyttä koettani, vaikkei se sinua tunnu kiinnostavankaan. Sinua ei kiinnosta mikään asiani tai saavutukseni! Nikolas kertoi hiljaisella äänellä.

Nikolas lähti kävelemään reippaasti poispäin äidistään, eikä nähnyt tämän suupielien nousevan roimaan hymyyn. Camilla huomasi viimein poikansa yrittävän täysillä, tähän hän oli pyrkinyt. Kunhan tämä jatkaisi samaan malliin kasvaen viisaaksi ja arvostetuksi Paholaiseksi, Camilla saattaisi olla ylpeä pojastaan. Joskus menestys vaatii tuskaa ja rankkaa kuria, mutta kaikki on menestyksen arvoista, ainakin Camillan mielestä. Nikolas taas vaipui kurjuuten ja surkeuteen. Hän luuli äitinsä nauttivan vain lapsensa käskyttämisestä, ei sillä väliä, menestyikö Nikolas vai ei.
-Ehkä äiti tekee tahallaan elämästäni yhtä painajaista, josta ei voi ikinä herätä eroon, Nikolas pohti.

Nikolaksen huomio siirtyi nopeasti äidistään koulusta tuomaansa ystäväänsä, Eetu Puskaan. Pojat menivät Nikolaksen ehdotuksesta pelaamaan shakkia. Eipä Camilla ainakaan pystyisi tulemaan valittamaan opiskelun laiminlyönnistä. Yllättäen Eetu ilmenikin pahemmaksi huijariksi kuin Nikolas itse, mistä poika oli hyvin järkyttynyt. Nikolas tunnetusti oli parempi puijaamaan kuin vanhempansa yhteensä.
-Katso, viisisilmäinen ja -suinen lihansyöjäkasvi, selkäsi takana! Se hyökkää kimppuusi! Eetu karjui.
-Niin vissiin. Missä? Nikolas huudahti tiiraillen kuitenkin taakseen etsien Eetun kuvailemaa kukkasta.
Eetu hihitteli. Nikolas oli taas uskonut hänen selittelynsä. Nopeilla ja vikkelillä sormillaan Eetu siirteli nappuloitaan hyviin taistelupaikkoihin Nikolaksen huomaamatta mitään.

Camilla seurasi sivusilmällä pikkulasten peliä hänen ja Jasminan pelin lomassa. Camilla ei voinut uskoa, miten hänen viisas poikansa saattoikaan mennä noin huteraan huijaukseen.
-Tuo poika tarvitsee harjoitusta, paljon enemmän harjoitusta. Minulla ei ole varaa kasvattaa noin typeriä Paholaisten suvun jäseniä. Tarvitsen kaiken tuen ja viisauden vallankumoukseen, Camilla ajatteli naama vihaisena. Lisäksi Camillaa ärsytti, kun hänen ylhäiseen Paholaisten sukuun kuuluva poikansa vietti aikaansa alempiarvoisten välikäsien seurassa. Camillan mielestä se ei ollut sopivaa. Hän oli unohtanut jo Nikolaksen täysin nappiin menneen kokeen, ja Camilla suunnitteli pistäväsä pojan heti kovaan opiskeluun vieraiden lähdettyä. Camilla ei viitsinyt karjua Jasminan nähden, koska tämä olisi saattanut haistaa palaneen käryä.

Nikolas kuitenkin kehittyi ajan kanssa aina vain ovelammaksi, ja pikkuhiljaa hän oppi välttämään Camillan huudot keksimällä parempia piilopaikkoja, joista Camilla ei häntä onnistunut löytämään. Lopulta Camilla kyllästyi etsiskelemään poikaansa kaikkialta, ja patisti tämän opiskelemaan kaikkien ollessa syömässä yhtä aikaa. Nikolakselle jäi enemmän vapaa-aikaa, jonka hän käytti leikkimällä kaikenlaista. Vaikka palvelija näkikin Nikolaksen joskus laiskottelemassa, ei hän Camillankaan käskystä huolimatta pakottanut poikaa opiskelemaan. Palvelijasta Nikolas luki kirjoja ja kävi koulua aivan riittävästi.

Aika kului kuin siivillä, ja eräänä riehakkaana iltana Ninakin sai kokea lentämisen ensikertaa. Taikapöly oli kasaantunut maasta kasvattamaan tytön uuteen ikävaiheeseen.

Ninasta kasvoi oikein kivan näköinen pikku-Paholainen!

Pekosta oli alkanut tuntua, että Camilla vältteli häntä. Monia juhlia pidettiin Paholaisilla lähes päivittäin, jolloin Camillalla oli kädet täynnä töitä vieraiden viihtyvyydestä huolehtiessa. Muuna aikana Camilla vietti aikaansa ystäviensä seurassa tai lapsia komennellen. Pekko ei oikein ollut osannut lähestyä Camillaa, mutta nyt hän oli päättänyt puhua suoraan ja kysyä, mikä mättää.

-Hei sinä kaikkein kieroin sim Taikapölyssä, Pekko puheli silitellen samalla vaimonsa hiuksia. Camilla oli hiukan ymmällään saamastaan huomiosta, joten Pekko päätti selventää.
-Meidän pitäisi viettää enemmän aikaa yhdessä, ikävöin sinua. Vaikka näemmekin joka päivä, olet jotenkin etäinen minua kohtaan, Pekko kertoi rehellisesti.

Vaivaantuneen näköisena Camilla tarttui Pekon käteen ja laski sen alas keskeyttäen hiusten silittelyn.
-Olen pahoillani, mutta se ei vain käy. Suunnitelmani toinen vaihe alkaa pian, enkä halua tulla vahingossa raskaaksi ennen sitä, Camilla selitti. Pekko katsoi vaimoaan kummastuneena.
-Mutta... en oikein ymmärrä. Eihän niin edes välttämättä kävisi, Pekko huomautti.

-Kaikki on mahdollista, enkä halua ottaa mitään riskejä. Perijä on jo syntynyt, joten nyt on mainio tilaisuus edetä Taikapölyn valloitus -suunnitelmissa. Ymmärrän kyllä, että et ole mielissäsi, mutta näin on toimittava. Meidän on vain pysyttävä erossa hetken aikaa. Se tekee varmasti vain hyvää. Kun Taikapöly on minun, voimme ottaa rennommin. Sinun täytyy vain jaksaa odottaa, kaikki kääntyy vielä eduksemme, Camilla perusteli lisää livistäen sitten paikalta.
-Ymmärrätköhän sittenkään? Pekko murisi vihaisena. Aivan uskomatonta, Camilla ei välittänyt kyllä mistään muusta kuin omista eduistaan, eikä ottanut muiden tunteita huomioon.

Camilla yritti kovasti kouluttaa seuraavaa perijää Ninaa pahaksi, mutta tyttö ei ollut siitä ollenkaan mielissään. Camillalla meni hermot monia kertoja, Nina ei vain osannut olla paha, vaan pillahti aina itkuun, kun Camilla alkoi raivota hermostuessaan hissukkaan vauvaan. Nina joutui usein kehtoarestiin häpeämään käytöstään. Camilla toivoi sen opettavan tytölle, että jos tahtoi jotain, piti ärjyä vihaisena, eikä jäädä nurkkaan itkemään. Arestilla ei kuitenkaan ollut kovin paljoa vaikutusta, ja Camilla oli pahassa pulassa; miten hän saisikasvatettua nynnystä pahiksen?

Vuodatuksesta kopioidut kommentit & vastaukset

1 kommentti:

iikku kirjoitti...

No huhhuh. Kyllä nuo Camillan suunnitelmat menevät jo yli. Tekisi hyvää keskittyä välillä muuhunkin kuin valloitussuunnitelmiin. Camillalla on niin päämääräinen ja tiukka suhtautuminen tavoitteeseensa, että hänestä tulee kireä ja kiukkuinen, ja siitä kärsii perhe. Ajatella että jopa Pekko - sim, joka on aina tukenut Camillaa kaikessa - harmistui vaimonsa käytöksestä ja ajatteli tämän ajattelevan vain itseään. .--( Pekon Camillan lämmitys -keinotkaan eivät näytä enää toimivan. Todella surullista, että pieni Nikolaskin joutuu olemaan pelkkä pelinappula, ja hänen arvonsa tuntuu määrittävän vain opiskeluajan määrä. Aluksi Nikolas jopa luki kirjoja mielellään, mutta opetuksesta tuli aivan liiallista. Ja ettei saisi leikkiä kavereiden kanssa, pitää taukoja, olla syömättä, ja kaiken lisäksi hänet jätettiin pihalle kylmään tekemään läksyjä. .--O Mutta kyllähän Camilla selitti käytöksensä. Hänen oma perheensä kohteli häntä samalla tavalla, eikä Camilla kykene toimimaan toisella tavalla. Mielenkiintoisia juttuja ja hyvin taas kirjoitettu tuskasta. .-o
Tässä osassa oli myös jotain hauskoja juttuja. Kuten se, että Pekko epähuomiossa kehui Floran pinkkejä hiuksia, ja Flora ajatteli miehen tykkäävän vaaleanpunaisesta. .---DD Hauki myös kirkaisi tyttömäisesti, ja vau miten yllätyin tosta puristusjutusta. .---o .-D Vau. Hauki on varmasti surullinen kaiken jälkeen. .-( Pahuuspulverin voima. (Se niistä hauskuuksista) Oi ja Pahikselle suunnitellaan pentuja. .-D <3